Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Η απόσυρση της ασπαρτάμης και το σύνδρομο στέρησης - Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας            Αν έχετε πιει αναψυκτικά διαίτης και τσίχλες, είναι πιθανό να έχετε απολαύσει την ασπαρτάμη σε μεγάλες ποσότητες. Η ασπαρτάμη είναι ένα δημοφιλές υποκατάστατο της ζάχαρης που μπορεί να βρεθεί στα αναψυκτικά διαίτης, στις τσίχλες και σε επαλείψεις με γεύσεις φρούτων για να αναφέρουμε μερικά προϊόντα χωρίς ζάχαρη. Παρά τη δημοτικότητά της στην αγορά, αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η ασπαρτάμη αντιπροσωπεύει το 75 τοις εκατό των καταγγελιών για παρενέργειες που έλαβε το Σύστημα Παρακολούθησης Ανεπιθύμητων αντιδράσεων (ARMS) του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.
           
Μπορεί να γίνει εθιστική η Ασπαρτάμη;
            Ναι, σύμφωνα με την Δρα Betty Martini, δημοφιλή υπέρμαχο εναντίον της ασπαρτάμης. Εξηγεί ότι πρόκειται για ένα "εθιστικό, καρκινογόνο, γενετικά τροποποιημένο ναρκωτικό που εξιτάρει τους νευρώνες και επικουρικά βλάπτει τα μιτοχόνδρια." Επιπλέον, η δρα Janet Hall, μία άλλη διάσημη πολέμιος της ασπαρτάμης, αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι όλες οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες δημιουργούν μια εθιστική ανάγκη για περισσότερη γλυκύτητα. Προσθέτει ότι τα τεχνητά γλυκαντικά, που είναι μια εναλλακτική κατηγορία τροφίμων, είναι μια παγίδα που προκαλεί τους ανθρώπους στον εθισμό σε πιο γλυκές γεύσεις τροφίμων με καμία θρεπτική αξία.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η ασπαρτάμη είναι εθιστική, διότι επηρεάζει την απορρόφηση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.           

Παρενέργειες της Ασπαρτάμης
            Η ασπαρτάμη αποτελείται από 3 συστατικά: φαινυλαλανίνη, ασπαρτικό οξύ και μεθανόλη. Η κατανόηση των συνεπειών της ασπαρτάμης, απαιτεί από εμάς να εξετάσουμε τη γενετική της καταγωγή.

Στην ιστοσελίδα τους, οι κατασκευαστές της ασπαρτάμης συνεχίζουν να διαβεβαιώνουν το κοινό ότι οι γλυκαντικές ουσίες  με λίγες θερμίδες είναι αποτελεσματικές για τη μείωση του βάρους, τη διατήρηση του βάρους, τη μείωση της φθοράς των δοντιών, τη διαχείριση του διαβήτη και τη μείωση των κινδύνων που συνδέονται με την παχυσαρκία. Ισχυρίζονται ότι οι καταναλωτές των ποτών χαμηλών θερμίδων, χωρίς ζάχαρη ήταν σε θέση να ενσωματώσουν τα προϊόντα αυτά σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, όχι επειδή πρέπει να διαχειριστούν το βάρος τους (δεδομένου ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα χαμηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα και ποτά για λόγους άλλους από δίαιτα) αλλά επειδή η χρήση των προϊόντων χαμηλών θερμίδων αποτελεί μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
            Παρά τα οφέλη που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της ασπαρτάμης, οι ανεξάρτητες μελέτες έχουν δείξει ότι η ασπαρτάμη δεν είναι τόσο ασφαλής όσο φαίνεται να είναι. Σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, Miller School of Medicine και του Columbia University Medical Center, διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν αναψυκτικά διαίτης σε καθημερινή βάση ήταν πιο πιθανό να πάθουν αγγειακά νοσήματα σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καθόλου .
            Οι υποστηρικτές της ασπαρτάμης επιμένουν ότι το ασπαρτικό οξύ και η φαινυλαλανίνη βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα. Αυτό που δεν λένε ωστόσο, είναι ότι οι εν λόγω νευροτοξίνες είναι αβλαβείς μόνο όταν καταναλώνονται με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως λίπη, αμινοξέα (πρωτεΐνες) και υδατάνθρακες. Όταν είναι μόνες τους απορροφούνται από το νευρικό σύστημα σε μεγάλες συγκεντρώσεις, προκαλώντας τη διέγερση των νευρώνων του εγκεφάλου και κυτταρικό θάνατο. Τα συμπτώματα τους περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, σύγχυση, προβλήματα ισορροπίας και επιληπτικές κρίσεις.
            Η Μεθανόλη, από την άλλη πλευρά, είναι επίσης μια εξαιρετικά τοξική ουσία. Απελευθερώνεται στο λεπτό έντερο σταδιακά με τη βοήθεια της chymotrypsin και στη συνέχεια αναλύεται σε φορμαλδεΰδη: ένα χημικό που χρησιμοποιείται για την ταρίχευση η οποία είναι καρκινογόνος παράγοντας που προκαλεί γενετικές ανωμαλίες, βλάβη του αμφιβληστροειδούς και της αντιγραφής του DNA.
            Η κατανομή του Ασπαρτικού οξέος, της μεθανόλης και της φαινυλαλανίνης στον οργανισμό είναι συσωρευτική, λόγω της γρήγορης απορρόφησης που έχουν και της αργής αποβολής τους.

Alpha
              " Ασθένεια τεχνητής γλυκαντικής ουσίας "
            Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει λάβει εκθέσεις για 92 ιατρικά προβλήματα υγείας που προκύπτουν από την ασπαρτάμη, που κυμαίνονται από κοιλιακό άλγος έως ημικρανίες, ζάλη και κνίδωση. Η δηλητηρίαση ασπαρτάμης συχνά δεν ανακαλύπτεται επειδή τα συμπτώματά της μοιάζουν με άλλα σύνδρομα. Αλλάζει την αναλογία των αμινοξέων στο αίμα, μειώνοντας ή αναστέλλοντας τα επίπεδα των ορμονών όπως η ντοπαμίνη και η τυροσίνη που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του σώματος.

Δεδομένου ότι η ασπαρτάμη δεν μπορεί να ανιχνευθεί μέσω εργαστηριακών εξετάσεων και ακτινογραφιών, αυτές οι ασθένειες και οι διαταραχές μπορούν πραγματικά να γίνουν ένα τοξικό φορτίο. Παρακάτω είναι μερικά προβλήματα υγείας που συνδέονται με την ασπαρτάμη και πρέπει να θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα ξανανοίξετε το κουτί του αναψυκτικού:

  1. Καρκίνος - Η Ramazzine Foundation, ένα Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο, διεξήγαγε μελέτη για την ασπαρτάμη, η οποία αποκάλυψε ότι η ασπαρτάμη αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου (λέμφωμα, λευχαιμία και καρκίνο του μαστού)

  1. Ψυχικές διαταραχές και εκφυλισμός των κυττάρων του εγκεφάλου - Υπερβολική κατάποση των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Praetoria και το Πανεπιστήμιο του Limpopo, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ψυχικές διαταραχές και τον εκφυλισμό του εγκεφάλου. Σε δημοσίευση στο περιοδικό European Journal of Clinical Nutrition, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η ασπαρτάμη φαίνεται να προκαλεί υπερβολικά σήματα, βλάβη, ακόμα και θάνατο σε νευρικά κύτταρα. Δεδομένου ότι η ασπαρτάμη διαταράσσει τη λειτουργία της πηγής ενέργειας του κυττάρου, οδηγεί σε μια πληθώρα επιπτώσεων στο σύνολο του συστήματος.

  1. Πονοκέφαλοι - Ήδη από το 1994, μια μελέτη που διεξήχθη και δημοσιεύθηκε στο PubMed.gov έδειξε ότι η πρόσληψη ασπαρτάμης συνδέθηκε με πονοκεφάλους. Οι ασθενείς στην μελέτη αποκάλυψαν ότι βίωσαν πονοκεφάλους στο 33 τοις εκατό του χρόνου κατά τη λήψη της ασπαρτάμης σε σύγκριση με το 24 τοις εκατό, όταν έπαιρναν θεραπεία με εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, οι Δρ Robert Milne και Blake More στο βιβλίο τους "Πονοκέφαλοι" αναφέρουν ότι οι πονοκέφαλοι είναι η συχνότερα αναφερόμενη παρενέργεια από εκείνους που λαμβάνουν προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη. Προσθέτουν ότι σε ένα πανεπιστήμιο της νόσου του Πάρκινσον στη Φλόριντα, σε μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι επιπτώσεις των ημικρανιών διπλασιάστηκαν στην πλειοψηφία των δοκιμών που έπαιρναν ασπαρτάμη. Οι πονοκέφαλοί τους διαρκούσαν περισσότερο και χαρακτηρίστηκαν από σημαντικό τρέμουλο και μειωμένη όραση.

  1. Αύξηση του βάρους και αύξηση του σακχάρου στο αίμα - Η ασπαρτάμη δεν είναι μια υγιής εναλλακτική λύση για τους διαβητικούς ή όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος. Σε αντίθεση με δημοφιλή πεποίθηση, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση διαιτητικών αναψυκτικών είναι στενά συνδεδεμένη με την κοιλιακή παχυσαρκία και ότι η ασπαρτάμη μπορεί να αυξήσει το ζάχαρο του αίματος. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέντρου Υγείας του San Antonio στο  Τέξας αναφέρουν σε μια μελέτη, σε μία ομάδα, το 70 τοις εκατό των ατόμων που έπιναν αναψυκτικά διαίτης κέρδισε βάρος, σε αντίθεση με εκείνους που δεν έπιναν. Επιπλέον, όσοι έπιναν 2 ή περισσότερα αναψυκτικά διαίτης παρουσίασαν αύξηση στην περίμετρο της μέσης τους κατά 500 τοις εκατό περισσότερο από όσους δεν έπιναν.

      Πώς να προστατευθείτε

Για να κρατήσετε τον εαυτό σας σε ασφάλεια από το “σύνδρομο τεχνητής γλυκαντικής ουσίας “, προτείνουμε να σταματήσετε να παίρνετε όλα τα προϊόντα που περιέχουν την εν λόγω χημική ουσία.
      Εσείς που παίρνετε την ασπαρτάμη απλώς και μόνο επειδή θέλετε να κάνετε μια υγιεινή διατροφή, αντικαταστήστε την με πραγματική ζάχαρη. Παρόλο που μπορεί να έχει περισσότερες θερμίδες, προσφέρει μια πολύ καλύτερη λύση από το να δηλητηριαστείτε. Όσοι θέλουν να διαχειριστούν τα προβλήματα βάρους, τους συμβουλεύουμε να αναζητήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο δράσης όπως κατανάλωση περισσότερων ολόκληρων τροφίμων, λαχανικά, φρούτα και να κάνουν τακτικά άσκηση. Αληθινή και βιώσιμη απώλεια βάρους δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια γρήγορη λύση χωρίς αλλαγή του τρόπου ζωής.

Πηγές αυτού του άρθρου:26-3-12 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗΑν το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα; ΜΗΝ το σκέφτεσαι καν! Στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο δόθηκε διάλεξη με θέμα, «ασπαρτάμη»κυκλοφορεί στην αγορά ως «Nutra Sweet», «Equal» και «Spoonful». Στην εναρκτήρια ομιλία από την EPA, ανακοινώθηκε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2001, υπήρξε μια επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και ο συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Ήταν δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς ποια τοξίνη προκαλεί αυτή την
καλπάζουσα αύξηση. Γιατί η ασπαρτάμη είναι τόσο επικίνδυνη;

Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη από 86 βαθμούς F, το ξυλο-οινόπνευμα της ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη και στη συνέχεια σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση … Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.
Η ασπαρτάμη είναι ένα αποτυχημένο εμπορικά, εντομοκτόνο τερμιτών. Αν νοτίσεις (όχι με πολύ νερό) μερικά σακουλάκια ασπαρτάμης και τα τοποθετήσεις στο έδαφος κοντά σε μια μυρμηγκοφωλιά την επομένη θα βρεις ένα μικρό βουναλάκι από νεκρά μυρμήγκια. Αυτό το εντομοκτόνο το βάζεις στο σώμα σου, με την μορφή τροφής ή ροφημάτων. Σε ενοχλεί το τσιγάρο και όχι η ασπαρτάμη-πτωμαΐνη της κόκα κόλας λάιτ !!! Γιατί σου είπαν πως το τσιγάρο σκοτώνει, ενώ η πτωμαΐνη-κόκα κόλα λάιτ κάνει καλό. Τρομάρα σου!!!
Πολλοί άνθρωποι είχαν διαγνωστεί κατά λάθος ότι πάσχουν από ΣΚΠ. Παρά το γεγονός ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι αιτία θανάτου, η τοξική μεθανόλη είναι! Ο Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτος, όπως και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ιδίως με την κατανάλωση Diet Coke και Pepsi. Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι η ασπαρτάμη είναι ο ένοχος. Συνεχίζουν τη χρήση της – ερεθίζουν το λύκο σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται η κατάσταση απειλητική για τη ζωή τους. Έχουμε δει ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο να γίνονται ασυμπτωτικοί αμέσως μόλις σταματήσουν την κατανάλωση διαιτητικής σόδας.
Σε αρκετές περιπτώσεις από αυτούς που διαγνώστηκαν με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα περισσότερα από τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις όπου η απώλεια όρασης εξαφανίστηκε και η απώλεια ακοής βελτιώθηκε αισθητά. Αυτό ισχύει επίσης για τις περιπτώσεις των εμβοών και η ινομυαλγία.
Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, είπα, «Αν χρησιμοποιείτε ασπαρτάμη (Nutra Sweet, Equal, Spoonful κ.λπ.) και υποφέρετε από συμπτώματα ινομυαλγίας , σπασμούς, πόνους, μούδιασμα στα πόδια, κράμπες, ίλιγγο, ζάλη, πονοκέφαλο, πόνο στις αρθρώσεις, ανεξήγητη κατάθλιψη, κρίσεις άγχους, μπερδεύετε την ομιλία σας, έχετε θολή όραση ή απώλεια μνήμης, τότε έχετε πιθανώς δηλητηριαστεί από ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ! ‘
Οι άνθρωποι πηδούσαν επάνω κατά τη διάρκεια της διάλεξης λέγοντας, «έχω κάποια από αυτά τα συμπτώματα!!!» Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση; Ναι! Ναι! Ναι! STOP στις σόδες διαίτης και επαγρύπνηση για την ασπαρτάμη στις ετικέτες των τροφίμων! Μην ξεχνάς υπάρχει με διάφορες ονομασίες.
Πολλά προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με αυτό το δηλητήριο! Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο Δρ Espart παρατήρησε ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν συμπτώματα για ΣΚΠ και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε ένα νοσοκομείο, μια νοσοκόμα δήλωσε ότι έξι από τους φίλους της, που ήταν συστηματικοί καταναλωτές Diet Coke, είχαν όλοι διαγνωστεί με ΣΚΠ. Αυτό είναι πέρα από κάθε σύμπτωση!
Η σόδα διαίτης ΔΕΝ είναι ένα προϊόν διατροφής! Είναι ένα χημικά τροποποιημένο προϊόν που περιέχει πολλαπλά άλατα και ασπαρτάμη και που στην πραγματικότητα σε κάνει να επιθυμείς να καταναλώσεις υδατάνθρακες. Είναι πολύ πιο πιθανό να έχετε αύξηση σωματικού βάρους!
Τα προϊόντα με ασπαρτάμη, περιέχουν επίσης φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στα λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς. Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση “δειγμάτων ιστών». Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες και ΔΕΝ πρέπει να τα καταναλώνεις γιατί τα αποθηκεύσει το σώμα.
Ο Δρ. HJ Roberts δήλωσε στις διαλέξεις του, ότι από τη στιγμή που απελευθερώθηκαν από τα προϊόντα «διαίτης» και χωρίς αξιόλογη αύξηση της σωματικής άσκησης, οι ασθενείς του έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε μια περίοδο δοκιμής. Η ασπαρτάμη είναι επίσης ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς. Βρήκαμε ότι ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν έναν ασθενή με αμφιβληστροειδοπάθεια, στην πραγματικότητα, είχε συμπτώματα που προκαλούνται από ασπαρτάμη.
Η ασπαρτάμη αποσυντονίζει εντελώς τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έτσι ένας διαβητικός μπορεί να υποστεί οξεία απώλεια μνήμης λόγω του γεγονότος ότι το ασπαρτικό οξύ και η φαινυλαλανίνη είναι νευροτοξικά όταν λαμβάνονται χωρίς τα άλλα αμινοξέα που απαιτούνται για μια καλή ισορροπία.
Η αντιμετώπιση του διαβήτη είναι σε όλα σχετική με την ισορροπία. Ειδικά με τους διαβητικούς, η ασπαρτάμη περνάει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αίματος / εγκεφάλου και επιδεινώνει , στη συνέχεια, τους νευρώνες του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες βλάβες του εγκεφάλου, σπασμούς, κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ανεξέλεγκτο θυμό και οργή.
Η κατανάλωση της ασπαρτάμης προκαλεί τα ίδια συμπτώματα και σε μη διαβητικούς επίσης. Σχετικά έγγραφα και μελέτες αποκαλύπτουν επίσης ότι χιλιάδες παιδιά στα οποία είχε διαγνωστεί ADD και ADHD είχαν πλήρη ανάκαμψη στη συμπεριφορά τους όταν αυτές οι χημικές ουσίες αφαιρέθηκαν από τη διατροφή τους.
Τα λεγόμενα «συνταγογραφούμενα φάρμακα τροποποίησης συμπεριφοράς» (Ritalin και άλλα) δεν χρειάζονται πλέον και για να πούμε την αλήθεια, δεν ήταν απαραίτητα εξ αρχής! Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά «δηλητηριάζονταν» σε καθημερινή βάση με τα ίδια τα τρόφιμα που ήταν «καλύτερα γι ‘αυτούς απ’ ότι η ζάχαρη». Λίγο μυαλό χρειάζεται, που όπως φαίνεται είναι καμένο από τις τοξίνες.
Η ασπαρτάμη που καταναλώθηκε σε χιλιάδες παλέτες diet Coke και diet Pepsi από τους άνδρες και τις γυναίκες που πολεμούσαν στον πόλεμο του Κόλπου, μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνη για το γνωστό σύνδρομο του Πολέμου του Κόλπου.
Ο Δρ Roberts προειδοποιεί ότι μπορεί να προκαλέσει εκ γενετής ανωμαλίες, δηλαδή, διανοητική καθυστέρηση, εάν λαμβάνονται κατά την περίοδο της σύλληψης και κατά τη διάρκεια των πρώιμων σταδίων της κύησης. Τα παιδιά ιδιαίτερα κινδυνεύουν από νευρολογικές παθήσεις και δεν πρέπει ποτέ να τους δίδονται τεχνητά γλυκαντικά.
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιστορίες περιπτώσεων που αφορούν παιδιά που πάσχουν από νευρολογικές διαταραχές, οι οποίες μιλάνε για τη μάστιγα των νευρολογικών παθήσεων που προκαλούνται άμεσα από τη χρήση του εν λόγω θανάσιμου δηλητηρίου».
Υπήρχαν ακροάσεις του Κογκρέσου στις ΗΠΑ, όταν η ασπαρτάμη έχει συμπεριληφθεί σε 100 διαφορετικά προϊόντα και είχαν διατυπωθεί ισχυρές αντιρρήσεις όσον αφορά τη χρήση της. Μετά από αυτή την πρώτη ακρόαση, έχουν υπάρξει δύο επόμενες ακροάσεις, και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Το λόμπι των φαρμάκων και των χημικών προϊόντων έχουν πολύ βαθιές τσέπες και πολύ πράσινο τυπωμένο χαρτί που το μοιράζουν πλουσιοπάροχα..
Δυστυχώς, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για την ασπαρτάμη έχει λήξει! Ναι δικής της κατασκευή είναι, τι νόμισες; Υπάρχουν τώρα πάνω από 5.000 προϊόντα στην αγορά που περιέχουν αυτή το θανάσιμο χημικό και θα υπάρξουν χιλιάδες περισσότερα. Καθένας θέλει ένα «κομμάτι από την πίτα της ασπαρτάμης», δηλαδή ένα κομμάτι από την θάνατο σου. Σας διαβεβαιώνω ότι η Monsanto, ο δημιουργός της ασπαρτάμης, ξέρει πόσο θανατηφόρα είναι, όπως και τα διάφορα μεταλλαγμένα που βγάζει στην αγορά. Δεν είναι ειρωνικό και αντιφατικό, το γεγονός ότι η Monsanto χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, τη Αμερικανική Διαιτητική Εταιρεία και το Συμβούλιο του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών;
Αυτό έχει πρόσφατα δημοσιευθεί στους New York Times. Οι οργανώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσουν κριτική για τις πρόσθετες ύλες ή να σταματήσουν να σχετίζονται με την εταιρεία Monsanto, επειδή παίρνουν χρήματα από τη βιομηχανία τροφίμων και οφείλουν να εγκρίνουν τα προϊόντα τους. O Αμερικανός Γερουσιαστής Howard Metzenbaum έγραψε και παρουσίασε ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα απαιτούνται προειδοποιητικά σήματα στα προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη, ιδίως όσον αφορά έγκυες γυναίκες, παιδιά και βρέφη.
Στο νομοσχέδιο θα κατατίθονταν επίσης ανεξάρτητες μελέτες σχετικά με τους γνωστούς κινδύνους και τα προβλήματα που υπάρχουν στο γενικό πληθυσμό σχετικά με καρδιακές προσβολές, αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου, νευρολογικές αλλαγές και συμπτώματα συμπεριφοράς. Το νομοσχέδιο θάφτηκε. (γιατί άραγε;) Είναι γνωστό ότι το ισχυρό λόμπι των φαρμάκων και χημικών είναι υπεύθυνοι γι ‘αυτό, αφήνοντας χαλαρά τα κυνηγόσκυλα της νόσου και του θανάτου σε ένα ανυποψίαστο και ηλίθιο κοινό. Λοιπόν, τώρα ΞΕΡΕΙΣ!
Είναι γνωστό πως μεταλλάσουν τον άνθρωπο σε κάτι άλλο. Άβουλο και προπάντων ΥΠΑΚΟΥΟ και χωρίς αντιδράσεις.
Μπορείς να ταΐζεις τα παιδιά σου με coca cola light να γνωρίζεις όμως, πως μεγαλώνεις κάτι σε υβρίδιο και όχι ανθρώπινο παιδί.
Επίσης μπορείς να τρως ότι ετικέτα γράφει επάνω light, αλλά μην παραπονιέσαι μετά γιατί είσαι σε μόνιμη κατάθλιψη!!! Φυσικό δεν είναι αφού τρως φορμαλδεΰδη. Ξέρεις είναι το χημικό που συντηρούν τα πτώματα. !!!
Αποσπάσματα απο έρευνα στον ιστοχώρο απο. www.glikiazoi.gr
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ” ΡΑΜΑΤΖΙΝΙ “, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 1800 ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΛΕΜΦΩΜΑΤΑ, ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ, ΕΠΙΛΗΨΙΑ,ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ, ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ, ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΕΜΒΡΥΩΝ.
Κατά την πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition η κατανάλωση της ασπαρτάμης αυξάνει κατά 27% τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού όταν οι έγκυες γυναίκες καταναλώνουν ένα ανθρακούχο ποτό την ημέρα, κατά 35% όταν καταναλώνουν 2 ή 3 και κατά 78% όταν καταναλώνουν πάνω από 4 ανθρακούχα ποτά την ημέρα. Η δεύτερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Industrial Medicine, δείχνει ότι η κατανάλωση ασπαρτάμης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του ήπατος και των πνευμόνων.
Βέβαια η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, η γνωστή σε όλους μας και για την ανοχή της όσον αφορά τα μεταλλαγμένα, γνωμοδότησε τον Απρίλιο του 2009 ότι “με βάση τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ασπαρτάμη έχει τοξική ή καρκινογόνα δράση”. Εδώ να σημειωθεί ότι μέχρι το 2000 η ασπαρτάμη παρασκευαζόταν από θυγατρική της Μονσάντο.

Το ιστορικό μιας διαπλοκής

Η ασπαρτάμη ανακαλύφθηκε τυχαία το 1965 από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Searle όταν διεξήγαγε έρευνες για ένα φάρμακο που αφορούσε το έλκος. Η ουσία ήταν 180 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και η Searle προσπάθησε να πάρει την έγκριση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA, Food and Drug Administration) προκειμένου να την κυκλοφορήσει στην αγορά ως γλυκαντικό των τροφίμων.
Η Searle υπέβαλλε την πρώτη αίτησή της για έγκριση το 1973 προσκομίζοντας μελέτες που η ίδια είχε κάνει και έδειχναν ότι η ασπαρτάμη ήταν ασφαλής. Ωστόσο διατυπώθηκαν ορισμένες επιστημονικές αντιρρήσεις. Σε θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών Κελσίου, όπως επικρατεί μέσα στο σώμα, η ασπαρτάμη διασπάται σε φαινυλαλανίνη, ασπαρτικό οξύ και μεθανόλη. Ένα μόριο ασπαρτάμης παρέχει ένα μόριο κάθε μιας από αυτές τις τρεις ουσίες.
Η φαινυλαλανίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ που σημαίνει ότι ο άνθρωπος πρέπει να το παίρνει από τη διατροφή. Αν όμως η φαινυλαλανίνη βρεθεί σε υψηλή συγκέντρωση μέσα στο σώμα γίνεται τοξική για τα νεύρα προκαλώντας διανοητική καθυστέρηση. Όταν κάποιος καταναλώσει αρκετή ασπαρτάμη τα επίπεδα της φαινυλαλανίνης μπορεί να ανέβουν ξαφνικά στο αίμα του πέντε φορές πάνω από το κανονικό διαταράσσοντας την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών. Ο αμερικανός βιοχημικός Χάρολντ Γουάισμαν [Harold Waisman] τάϊσε το 1969 βρέφη μαϊμούδων με γάλα που περιείχε ασπαρτάμη και παρατήρησε ότι εκδήλωσαν επιληπτικές κρίσεις.
“….ο FDA υποψιάστηκε παραποιήσεις στοιχείων και το 1977 έστειλε μια επιστολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης [U.S. Attorney’s office] να ερευνήσει για «..συγκάλυψη στοιχείων και για διατύπωση αναληθών δηλώσεων σχετικά με αναφορές σε μελέτες ζώων…»
[2]. Υπέδειξε μάλιστα ως πιο κατάλληλο πρόσωπο για την διεξαγωγή της έρευνας τον Σάμουελ Σκίννερ [Samuel Skinner], εισαγγελέα των ΗΠΑ στην περιοχή του Βορείου Ιλλινόις [the United States attorney for the Northern District of Illinois] όπου ήταν η έδρα της Searle. Όμως αυτή η έρευνα
δεν έγινε ποτέ. Ο Σκίννερ έφυγε από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και προσελήφθη στη νομική εταιρεία Sidley & Austin που εκπροσωπούσε την Searle ενώ μετά από μερικά χρόνια, θα γινόταν υπουργός μεταφορών της κυβέρνησης Τζώρτζ Μπους [George Bush] του πρεσβύτερου. Ο Σκίννερ, όπως και πολλοί άλλοι αμερικανοί πολιτικοί ήταν συγχρόνως και μπίζνεσμαν. Μεταξύ άλλων είχε εργαστεί στην ΙΒΜ που του είχε απονείμει το τίτλο του «εξέχοντα πωλητή» το 1975.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου