Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ελπιδοφόρα θεραπεία για οσφυαλγία και αυχεναλγία χωρίς νυστέρι - κοινωνία

Τα περιστατικά στα οποία εφαρμόστηκε η δισκοπλαστική είχαν ποσοστό ίασης κοντά στο 95%
Ελπιδοφόρα θεραπεία για οσφυαλγία και αυχεναλγία χωρίς νυστέρι

Ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της μεθόδου της δισκοπλαστικής με ενέσιμο gel, αντί για την κλασική χειρουργική αντιμετώπιση. Τα πρώτα 100 περιστατικά οσφυαλγίας και αυχεναλγίας, όπου εφαρμόστηκε η μέθοδος της δισκοπλαστικής, κατέδειξαν ποσοστό ίασης που προσεγγίζει το 95%. 

«Η μέθοδος της δισκοπλαστικής με την έγχυση ενέσιμου gel, εξελίσσεται σε βασική λύση εκλογής για εκατομμύρια ασθενείς που ταλαιπωρούνται από αυχενικό σύνδρομο ή δισκοπάθεια», ανέφερε σε Συνέντευξη Τύπου ο ορθοπαιδικός κ. Ν. Μπενάρδος.

Ενας στους δύο ενήλικες, σε κάποια φάση της ζωής του, θα ταλαιπωρηθεί από πόνους στη μέση (οσφυαλγία) με μεγάλη πιθανότητα αντανάκλασης των πόνων στα κάτω άκρα (ισχιαλγία). Επιπλέον, σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες ταλαιπωρούνται μόνιμα ή περιστασιακά, από οδυνηρούς πόνους στον αυχένα, με αντανάκλαση στους ώμους και την ωμοπλάτη, καθώς και έντονο μούδιασμα στα χέρια, συχνά με συνοδεία πονοκεφάλων.

Όπως είπε ο κ. Μπενάρδος, μέχρι πρόσφατα, η χειρουργική αντιμετώπιση μιας βλάβης στους μεσοσπονδύλιους δίσκους αποτελούσε τη μόνη λύση εκλογής. Εντούτοις η εμπειρία από επώδυνα, με μακρά περίοδο ανάρρωσης, ή ακόμη και αποτυχημένα χειρουργεία, απέτρεπε τους περισσότερους ασθενείς από την απόφαση να υποβληθούν σε επέμβαση.

«Εναλλακτική λύση», σημείωσε, «υπάρχει και δίνει εξαιρετικά ποσοστά ίασης, είτε μιλάμε για αυχενικό σύνδρομο είτε για οσφυαλγία. Είναι μη χειρουργική λύση, εντελώς αναίμακτη και ανώδυνη». Πρόκειται για την έγχυση ενδοδισκικού gel, το οποίο εγχύεται μέσα στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, στην περιοχή της βλάβης, σε μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Ο ασθενής μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο μόλις δύο ώρες μετά την έγχυση του gel και να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ελπιδοφόρα θεραπεία για οσφυαλγία και αυχεναλγία χωρίς νυστέρι - κοινωνία

1 σχόλιο:

  1. Είναι εκπληκτικά τα αποτελέσματα της θεραπείας στην δισκοκήλη και την δισκοπάθεια με την μέθοδο της δισκοπλαστικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή