Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τεράστιος κομήτης κατευθύνεται προς τον Ηλιο - σε συναγερμό όλα τα τηλεσκόπια της Γης

Τεράστιος κομήτης κατευθύνεται προς τον Ηλιο - σε συναγερμό όλα τα τηλεσκόπια της Γης: Τεράστιος κομήτης κατευθύνεται προς τον Ηλιο - σε συναγερμό όλα τα τηλεσκόπια της Γης

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ντοκιμαντέρ: Νίκολα Τέσλα

Ντοκιμαντέρ: Νίκολα Τέσλα: Ο Νίκολα Τέσλα (σερβ. Никола Тесла ), 10 Ιουλίου 1856 - 7 Ιανουαρίου 1943) ήταν εφευρέτης, μηχανολόγος και ηλεκτρολόγος μηχανικός. Τ...

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Μια σπάνια ματιά στον εσωτερικό κόσμο του ατόμου - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr


Μια σπάνια ματιά στον εσωτερικό κόσμο του ατόμου - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr
Ερευνητές στην Ολλανδία κατάφεραν για πρώτη φορά να απεικονίσουν την κβαντική υπόσταση των ηλεκτρονίων που περιφέρονται γύρω από τον πυρήνα ενός ατόμου υδρογόνου -μια μελέτη που δεν είναι εντυπωσιακή μόνο λόγω του μεγέθους του ατόμου, αλλά και λόγω των φαινομενικά παράλογων περιορισμών που επιβάλλει η κβαντική μηχανική.

Οι κβαντικές ιδιότητες των ηλεκτρονίων και άλλων σωματιδίων καθιστούν ουσιαστικά αδύνατο τον προσδιορισμό της ακριβής τους θέσης. Το μόνο που διαθέτουν οι φυσικοί για να μπορούν να εκτιμήσουν πού μπορεί να βρίσκεται ένα ηλεκτρόνιο είναι η λεγόμενη κυματοσυνάρτηση: μια εξίσωση που δίνει την πιθανότητα να βρίσκεται το ηλεκτρόνιο σε μια οποιαδήποτε συγκεκριμένη θέση.

Διαβάστε επίσης: Αμφιλεγόμενο θεώρημα λέει ότι η κβαντική κυματοσυνάρτηση είναι «πραγματική»

Ακόμα και η κυματοσυνάρτηση, όμως, είναι δύσκολο να μετρηθεί με ακρίβεια,  καθώς έχει την τάση να καταρρέει σε κάθε απόπειρα άμεσης παρατήρησης.

Τώρα, ερευνητές στο ολλανδικό Ίδρυμα Θεμελιώδους Έρευνας στην Ύλη αναφέρουν στην επιθεώρηση Physical Review Letters ότι κατάφεραν να απαθανατίσουν τις κυματοσυναρτήσεις των ηλεκτρονίων σε άτομα υδρογόνου.

H Δρ Ανέτα Στόντολνα και οι συνεργάτες της βομβάρδισαν με λέιζερ άτομα υδρογόνου έτσι ώστε τα ηλεκτρόνια να εκτιναχθούν μακριά, με ταχύτητες και οι κατευθύνσεις που εξαρτώνται από τις κυματοσυναρτήσεις τους. Αμέσως μετά, ένα ισχυρό ηλεκτρικό πεδίο ανάγκασε τα ηλεκτρόνια να πέσουν πάνω σε έναν επίπεδο ανιχνευτή. Το πείραμα είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε οι θέσεις στις οποίες προσέκρουσαν τα ηλεκτρόνια να εξαρτώνται από τις από τις αρχικές τους ταχύτητες, οι οποίες με τη σειρά τους εξαρτώνταν από τις κυματοσυναρτήσεις.

Οι θέσεις στις οποίες έπεφταν τα ηλεκτρόνια καταγράφηκαν σε μια φθορίζουσα οθόνη και φωτογραφήθηκαν σε υψηλή ανάλυση. Οι εικόνες που προκύπτουν, διαστάσεων 4 επί 4 χιλιοστά, δείχνουν ότι η κατανομή των ηλεκτρονίων στον ανιχνευτή ταιριάζει με τις κυματοσυναρτήσεις στις οποίες υπάκουαν τα ηλεκτρόνια τη στιγμή που εκτινάχθηκαν έξω από τα άτομα υδρογόνου.

Η μελέτη προσφέρει μια νέα τεχνική για την απεικόνιση της κυματοσυνάρτησης, σχολίασε στο δικτυακό τόπο του Science ο Τζεφ Λουντίν, φυσικός του Πανεπιστημίου της Οτάβα που έχει πραγματοποιήσει πειράματα στις κυματοσυναρτήσεις ενός άλλου σωματιδίου, του φωτονίου.

Επισημαίνει πάντως, ότι οι κυματοσυναρτήσεις των ηλεκτρονίων σε μεγαλύτερα άτομα θα μπορούσαν να διαφέρουν σημαντικά από τις παρατηρήσεις στο άτομο του υδρογόνου.

Εφόσον αποδειχθεί ότι είναι εφαρμόσιμη και σε άλλα άτομα, η νέα τεχνική θα μπορούσε μάλιστα να βρει στο μέλλον πρακτικές εφαρμογές σε «μοριακά καλώδια» που θα επιτρέψουν την περαιτέρω σμίκρυνση των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

Ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό, πάντως, το πορτρέτο της κυματοσυνάρτησης θα μπορούσε να βελτιώσει τις γνώσεις μας για την ατομική φυσική που βρίσκεται σε δράση στις χημικές αντιδράσεις και τη νανοτεχνολογία.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Φασματογράφος αναλύει μια εξωγήινη ατμόσφαιρα - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr



Ένα από τα ισχυρότερα επίγεια τηλεσκόπια επέτρεψε σε διεθνή ομάδα αστρονόμους να αναλύσουν την ατμόσφαιρα ενός γιγάντιου εξωπλανήτη σε απόσταση 180 ετών φωτός -ένας τεχνικός άθλος που δεν αποκλείεται να οδηγήσει στο μέλλον στην ανακάλυψη κόσμων που φιλοξενούν ζωή.

Οι ερευνητές μελέτησαν το σύστημα του HR 8799, ενός άστρου γύρω από το οποίο έχουν ανακαλυφθεί τέσσερις γιγάντιοι πλανήτες από αέριο, παρόμοιοι με τον Δία αλλά πιο ογκώδεις. Το μεγάλο μέγεθος των εξωπλανητών και η μεγάλη απόστασή τους από το μητρικό άστρο καθιστούν το HR 8799 ένα από τα λίγα πλανητικά συστήματα που έχουν παρατηρηθεί άμεσα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ύπαρξη των πλανητών συμπεραίνεται με έμμεσες μόνο μεθόδους.

Οι ερευνητές που είχαν ανακαλύψει το πλανητικό σύστημα το 2010 εστιάζονται τώρα στον HR 8799c, έναν από τους τέσσερις γίγαντες, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Keck II στη Χαβάη.

Ο φασματογράφος Osiris του Κeck II, ενός από τα δύο ισχυρότερα τηλεσκόπια του κόσμου, ανέλυσε την ακτινοβολία που ανακλάται από τον πλανήτη, και ανίχνευσε τις φασματικές υπογραφές του άνθρακα και του οξυγόνου. Τα δύο γνώριμα στοιχεία υπάρχουν στην ατμόσφαιρα υπό τη μορφή μονοξειδίου του άνθρακα και υδρατμών αντίστοιχα.

Η μελέτη αποτελεί την λεπτομερέστερη μέχρι σήμερα φασματική ανάλυση ενός εξωπλανήτη, ένας τεχνικός άθλος που θα θεωρούνταν αδύνατος πριν από 20 χρόνια.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές στο κορυφαίο περιοδικό Science, η αναλογία αυτών των δύο στοιχείων προσφέρει λεπτομέρειες για τη διαδικασία σχηματισμού του πλανήτη, η οποία φαίνεται να ήταν παρόμοια με τη διαδικασία σχηματισμού του δικού μας Ηλιακού Συστήματος.

Όλοι οι πλανήτες πιστεύεται ότι σχηματίζονται από τη συσσωμάτωση αερίων και σκόνης που σχηματίζουν ένα δίσκο γύρω από ένα νεογέννητο άστρο. Ορισμένοι όμως πλανητολόγοι πιστεύουν ότι η συσσωμάτωση ξεκινά λόγω της βαρυτικής αστάθειας του δίσκου αερίων και σκόνης, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η διαδικασία ξεκινά με το σχηματισμό μεγάλων κομματιών πάγου.

Σύμφωνα με αυτό το δεύτερο μοντέλο, το οποίο θεωρείται η επικρατέστερη εξήγηση για τη γέννηση του Ηλιακού Συστήματος, ο πλανήτης HR 8799c άρχισε να σχηματίζεται όταν τα αέρια του δίσκου πάγωσαν και μετατράπηκαν σε πάγο. Ο πάγος αυτός λειτούργησε στη συνέχεια ως πυρήνας που προσέλκυε όλο και περισσότερα υλικά, μέχρι να προκύψει ένας γιγάντιος πλανήτης αποτελούμενος κυρίως από αέριο.

Η νέα μελέτη υποστηρίζει τη θεωρία του πυρήνα. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, τα περισσότερα άτομα οξυγόνου εγκλωβίστηκαν στον πάγο, γι΄αυτό και σήμερα η αναλογία των ατόμων άνθρακα σε σχέση με τα άτομα οξυγόνου είναι ασυνήθιστα μεγάλη.

«Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι το σύστημα του HR 8799 είναι μια μεγεθυμένη έκδοση του Ηλιακού Συστήματος» σχολιάζει ο Κουίν Κανόπακι του Πανεπιστημίου του Τορόντο, επικεφαλής της μελέτης.

Η ερευνητική ομάδα θα συνεχίσει τώρα να μελετά το HR 8799 με την ελπίδα να ανακαλύψουν και μικρότερους πλανήτες, στο μέγεθος της Γης.

Στο μέλλον, ακόμα πιο ισχυρά τηλεσκόπια πιστεύεται ότι θα μπορούν να ανιχνεύουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις φασματικές υπογραφές εξωπλανητών. Και η ανίχνευση βιομορίων όπως η χλωροφύλλη των γήινων φυτών θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανακάλυψη των πρώτων εξωγήινων μορφών ζωής.

in.gr

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητό αυτί

To πρώτο βιονικό χέρι που συνδέεται απευθείας στα νεύρα - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr


Για πρώτη φορά, ένα ρομποτικό άνω άκρο συνδέθηκε με ηλεκτρόδια απευθείας στα νεύρα και τους μύες ενός ασθενή που είχε υποστεί ακρωτηριασμό. Το νέο σύστημα, πιστεύουν οι ερευνητές, θα χαρίσει άνεση αλλά και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων σε σχέση με τα σημερινά τεχνητά μέλη.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το γραφένιο και η προσομοίωση του εγκεφάλου κερδίζουν κονδύλια της ΕΕ - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα διατεθούν τα επόμενα χρόνια σε καθένα από τα δύο ερευνητικά προγράμματα που επιλέχθηκαν σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με «μισοφέγγαρο» μοιάζουν οι μαύρες τρύπες - science - Φυσική – Διάστημα

Για πρώτη φορά επιστήμονες προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς θα φαίνεται μια μαύρη τρύπα σε κάποιον που την πλησιάζει.

Η ασπιρίνη... «τυφλώνει»; - science - Ιατρική – Βιολογία

Αυξημένο κίνδυνο τύφλωσης φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που λαμβάνουν ασπιρίνη για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω π.χ. καρδιακών νοσημάτων, σύμφωνα με νέα μελέτη αυστραλών επιστημόνων.

Οι καπνίστριες «φλερτάρουν» έντονα με τον καρκίνο του πνεύμονος - science - Ιατρική – Βιολογία

Αποθήκευση των σονέτων του Σέξπηρ στο... DNA! - science - Ιατρική – Βιολογία

Το DNA θεωρείται ως το τέλειο μέσο ψηφιακής αποθήκευσης αρχείων καθώς μπορεί να έχει διάρκεια ζωής χιλιάδων ετών, δεν απαιτεί ηλεκτρισμό για να λειτουργήσει, ενώ δεν χρειάζεται παράλληλα να συντηρείται σε ειδικές συνθήκες (‘αγαπά’ πάντως να βρίσκεται σε σκοτεινά, κρύα και ξηρά σημεία).

Μια νέα μύτη μεγαλώνει στο χέρι Βρετανού που την έχασε λόγω καρκίνου - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr

Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να αναπτυχθεί μια νέα μύτη τελείως από το μηδέν και, αν πετύχει, τότε στο μέλλον η θεραπεία θα μπορεί να εφαρμοστεί σε θύματα τροχαίων, τραυματίες πολέμων κ.ά.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

«Τετραπλή» έλικα DNA βρέθηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr

Επιστήμονες του Τμήματος Χημείας του Κέμπριτζ αναφέρουν ότι «συνέλαβαν» για πρώτη φορά in vivo σε ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο… τετραπλές έλικες DNA!

Ανακαλύφθηκε «τετραπλή έλικα» DNA σε ανθρώπους - science - Ιατρική – Βιολογία

Επιστήμονες του Τμήματος Χημείας του Κέιμπριτζ αναφέρουν ότι «συνέλαβαν» για πρώτη φορά in vivo σε ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο… τετραπλές έλικες DNA!

Από το σκοτάδι στο φως - science

Από το σκοτάδι στο φως - science

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Φουσκωτό δωμάτιο θα προστεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr

Φουσκωτό δωμάτιο θα προστεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr

Πώς θα είναι το ταξίδι στο υπερ-Διάστημα; - science - Φυσική – Διάστημα

 Πώς θα είναι το ταξίδι στο υπερ-Διάστημα; 

Νέο εμφύτευμα εναντίον της κώφωσης - science - Ιατρική – Βιολογία

Νέο εμφύτευμα εναντίον της κώφωσης - science - Ιατρική – Βιολογία

Ξεκινούν οι «γεωτρήσεις» στον Αρη - science - Φυσική – Διάστημα

 Ξεκινούν οι «γεωτρήσεις» στον Αρη - science - Φυσική – Διάστημα

ΤΟ ΒΗΜΑ - Νέο βιοϋλικό για αποκατάσταση του χόνδρου στα γόνατα - science - Ιατρική – Βιολογία

ΤΟ ΒΗΜΑ - Νέο βιοϋλικό για αποκατάσταση του χόνδρου στα γόνατα - science - Ιατρική – Βιολογία

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Κοντινό άστρο είναι το αρχαιότερο γνωστό στο Σύμπαν - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr

Οι αστρονόμοι το μελετούσαν για περισσότερο από έναν αιώνα, μέχρι σήμερα όμως δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι επρόκειτο για κοσμικό υπερήλικα: ένα άστρο που βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από τη Γη έχει ηλικία τουλάχιστον 13,2 δισεκατομμυρίων ετών, γεννήθηκε επομένως λίγο μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

Στα χέρια των Ρώσων τα πρώτα δείγματα της θαμμένης λίμνης Βοστόκ - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr

Στα χέρια των Ρώσων τα πρώτα δείγματα της θαμμένης λίμνης Βοστόκ - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr

Ηλεκτρισμός από την υγρασία


Ηλεκτρισμός από την υγρασία - science - Τεχνολογία – Πλανήτης
Για πρώτη φορά στα «τεχνολογικά» χρονικά επιστήμονες κατόρθωσαν να παραγάγουν ηλεκτρισμό από μια υγρή επιφάνεια. Πρόκειται για ένα φιλμ από πολυμερή υλικά το οποίο συσπάται – περίπου όπως ένας τεχνητός μυς – όταν εκτίθεται σε υγρασία. Με τον τρόπο αυτό παράγει μικρές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίες μπορούν να αποθηκευθούν σε μια μικρή γεννήτρια.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Πειράματα Φυσικής με Απλά Υλικά - Science Experiments for Kids: Ανιχνεύθηκε πυρήνας αποτελούμενος από δυο νετρόνια...


Πειράματα Φυσικής με Απλά Υλικά - Science Experiments for Kids: Ανιχνεύθηκε πυρήνας αποτελούμενος από δυο νετρόνια...: Πρόσφατα πειράματα, με πυρήνες που περιέχουν περισσότερα νετρόνια σε σχέση με τα πρωτόνια, έδειξαν ότι τα νετρόνια «σθένους» ζευγαρώνου...

Η πρωτη εικονα απο ηλεκτρονιο



Scientists in Sweden film the sub-atomic particle, the electron, for the first time. An electron is approximately 1867 times smaller than a proton and is constantly moving.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων-γάμα «Φέρμι» ανακάλυψε τυχαία ότι οι γήινες καταιγίδες παράγουν ακτίνες αντιύλης.

Μάθε να γράφεις το όνομά σου, όπως οι Μινωίτες

Η συνταγή για την παραγωγή συμμετρικών τρυπών στο νερό είναι πολύ εύκολη


Παράξενες γεωμετρικές μορφές που εμφανίζονται στο κέντρο στροβιλιζόμενων δινών στις πλανητικές ατμόσφαιρες, εξηγούνται από ένα απλό πείραμα με έναν κάδο γεμάτο νερό. Ερευνητές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας έχουν δημιουργήσει παρόμοιες γεωμετρικές μορφές (τρύπες υπό μορφή αστέρων, τετραγώνων, πενταγώνων και εξαγώνων) σε δίνες νερού μέσα σε ένα κυλινδρικό κάδο. "Οι μορφές εμφανίζονται αρκετά εύκολα μόλις ο κάδος εκτελέσει μια έως επτά περιστροφές ανά δευτερόλεπτο", σημειώνουν.

Ιπτάμενο χαλί


Μικρογραφία ιπτάμενου χαλιού από πλαστικό, έκανε την παρθενική του πτήση σε ένα εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Το δέκα εκατοστών φύλλο «έξυπνης διαφάνειας» μετακινείται με «κυματική ενέργεια», όπου κύματα ηλεκτρικών ρευμάτων ωθούν λεπτούς θύλακες αέρα από εμπρός προς τα πίσω στο κάτω μέρος του «μαγικού χαλιού». Το πρωτότυπο κινείται με ταχύτητα περίπου ένα εκατοστό ανά δευτερόλεπτο. Βελτιώσεις στο σχεδιασμό του θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμα και ταχύτητα ενός μέτρου το δευτερόλεπτο.

DVD με πρωτεΐνη μικροβίου, χρησιμοποιείται για την αποθήκευση terabyte πληροφοριών


Αμερικάνος ερευνητής αναφέρει πως DVD επικαλυμμένο με στρώμα πρωτεΐνης θα μπορούσε μία μέρα να περιέχει τόσες πολλές πληροφορίες που η αποθήκευση δεδομένων στον υπολογιστή ή σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους θα θεωρείται ξεπερασμένη. Επιπλέον αναφέρει πως το πρωτεϊνικό στρώμα, που δημιουργήθηκε από μικροσκοπικές πρωτεΐνες μικροβίων γενετικά αλλαγμένες, θα μπορούσε να επιτρέψει σε DVDs και άλλες εξωτερικές συσκευές να αποθηκεύσουν terabyte πληροφοριών.

Νέοι Φωτονικοί Αισθητήρες στην ανίχνευση μαγνητικών πεδίων

Το κοκαλάκι του Γαλαξία - science - Φυσική – Διάστημα


Το κοκαλάκι του Γαλαξία - science - Φυσική – Διάστημα

Επανέφεραν την ακοή σε κωφά ποντίκια - science - Ιατρική – Βιολογία


 Επανέφεραν την ακοή σε κωφά ποντίκια - science - Ιατρική – Βιολογία

Αυτό που βλέπουμε μήπως είναι τελικά αυτό που σκεπ...

Αυτό που βλέπουμε μήπως είναι τελικά αυτό που σκεπ...: Κοιτάζοντας γύρω μας, έχουμε πάντα τη βεβαιότητα ότι αυτό που βλέπουμε είναι μια πιστή αποτύπωση του πραγματικού κόσμου που μας περιβά...

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Γιατί τα ανθρώπινα δάχτυλα ζαρώνουν στο νερό - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr

Γιατί τα ανθρώπινα δάχτυλα ζαρώνουν στο νερό - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr

Φωτορεπορτάζ από το Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr


Φωτορεπορτάζ από το Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr

ΤΟ ΒΗΜΑ - Έρχεται το «χάρτινο» tablet - science - Τεχνολογία – Πλανήτης


ΤΟ ΒΗΜΑ - Έρχεται το «χάρτινο» tablet - science - Τεχνολογία – Πλανήτης

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Science Panorama: Top 10 Incredible Facts about Stephen Hawking


Science Panorama: Top 10 Incredible Facts about Stephen Hawking: STEPHEN HAWKING : 1-   Stephen Hawking (b.1942) is   a British physicist who is   famous for his ideas on space   and time.   Hawking ...

Τα ταξίδια στον Άρη «θα προκαλούσαν αϋπνία» - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr


Τα ταξίδια στον Άρη «θα προκαλούσαν αϋπνία» - Ειδήσεις - Επιστήμη-Τεχνολογία - in.gr

Τι θα συμβεί αν ρίξεις μια καυτή μπάλα νικελίου σε νερό; (Video) | Otherside.gr


Τι θα συμβεί αν ρίξεις μια καυτή μπάλα νικελίου σε νερό; (Video) | Otherside.gr

Τι φυτρώνει στον Αρη; - science - Φυσική – Διάστημα


 Τι φυτρώνει στον Αρη; - science - Φυσική – Διάστημα

Κύτταρα εργαστηρίου εξολοθρεύουν τον καρκίνο - science - Ιατρική – Βιολογία


 Κύτταρα εργαστηρίου εξολοθρεύουν τον καρκίνο - science - Ιατρική – Βιολογία